Tõrked e-vormide allkirjastamisel

Täna (01.11) alates kella 13:00 võib esineda tõrkeid ID-kaardiga allkirjastamisel ning mobiil-ID sisse logimisel ja allkirjastamisel. Põhjuseks on tehnilised muudatused antud teenustes, mida teeb teenusepakkuja. Jälgime olukorda ja tegutseme vastavalt edasi, kui tõrked ilmnevad. E-vormide allkirjastamisel on alternatiivne võimalus laadida täidetud e-vorm PDF kujul alla, allkirjastada see KOVTP väliselt ja saata e-postiga

Lisainfo (01.11): e-vormide allkirjastamine läks katki. Uurime võimalusi selle parandamiseks.

Lisainfo (08.11): Informeerin, et meil on testkeskkonnas e-vormide allkirjastamise probleemile lahendus olemas ning üritasime seda serveri kaupa toodangu keskkonda peale panna, kuid ebaõnnestusime. Meie hinnangul saame uuenduse peale panna nii, et kõik KOVTP serverid pannakse seisma, uuendatakse ja siis peaks süsteem tööle hakkama jälle. Kuna sellele tegevusele me alla tunni aja ei arvesta, siis tuleb natukene seda uuendust ajastada. Ideaalis tahame selle teha hilisõhtul (öösel), kus ta kõige vähem kasutajaid häirib. Loodame uuenduse teha lähipäevadel.

Lisainfo (15.11): hetkel on vormide allkirjastamine ID-kaardiga töökorras. Selle tagajärjel on aga lehe administreerimise poolel probleeme. Uurime olukorda edasi, mida teha annab ning mis oleks parim lahendus.